bolečina v zobu

Kaj pomeni bolečina v zobu in kako reagirati

Bolečina v zobu je resno opozorilo, da je z zobom nekaj zelo narobe. Tudi najmanjša bolečina v zobu je znak, da morate takoj obiskati zobozdravnika in preveriti, kaj je narobe. Najprej vas bo pregledal fizično in morda bo že takoj ugotovil, da imate kakšno zobno bolezen, vnetje, zobno gnilobo, žepke in podobno. Vseeno vas bo poslal na slikanje, da preveri, kako je bolezen napredovala in kako jo bo zdravil. Tudi, če nič ne odkrije in vas zob boli, vas bo poslal na slikanje, ker je lahko težava znotraj zoba in se niti ne vidi navzven.

bolečina v zobu

Bolečina v zobu nastane zaradi različnih vzrokov, je pa vsekakor to problem, ker se je vnel živec in ta sporoča, da je napaden s strani bakterij. Tako bolečino je potrebno takoj zdraviti na strokoven način. Nikar ne uporabljajte protibolečinskih tablet in domačih zdravil, kot je žajbelj, da bi bolečino odpravil in prikrili. V nekaterih primerih vas res neha boleti zob, vendar se čez čas pojavi bolečina v hujši obliki, ker niste odpravili vzroka bolečine. Takrat je lahko zdravljenje še bolj boleče in neprijetno. Včasih je za zob prepozno.

Takoj, ko se pojavi katera koli bolečina v zobu, pa naj gre za rahlo bolečino, trganje v zobu, topo, stalno bolečino ali sunkovito in zbadajočo, morate obiskati zobozdravnika. Vsi zobozdravniki imajo termine v dnevu, ko sprejemajo nenapovedane paciente z bolečinami in ti imajo takrat prednost. Če se vam zgodi to med prazničnim časom ali vikendih, je na razpolago urgenca in dežurna služba, ki poskrbi za nujne primere 24 ur na dan in vse dni v letu.

Naj ne postane bolečina v zobu nekaj normalnega za vas, ker si lahko naredite na zdravju veliko škodo. Tudi, če se bojite in vas je strah zobozdravnika, pojdite do njega. Izberite pa takega, ki je zanesljiv, dela hitro in natančno ter brez bolečin, če je treba vam da lokalno anestezijo. Ta žal ne primer, če imate hude otekline. Te pa se pojavijo, če čakate.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh