Išias je simptom mnogih bolezenskih stanj

Bolečine v nogah so kar pogost pojav in marsikaj je lahko vzrok za njih. Je pa tukaj tudi vzrok draženje ishiadičnega živca, kar pa potem je tudi vzrok za bolečine v nogah. Če imate probleme s išiasom pa je tukaj smrekovo mazilo za išias. Je pa to samo simptom za probleme v spodnjem delu hrbtenice. Najpogostejši vzrok za ta simptom pa je hernija.

išias

Išias je torej samo nek simptom, ki nam nakazuje da pa imamo neke težave v hrbtenici. Če je le ta težava hernija, se jo da preprosto rešiti z operacijo. Sam vzrok za hernijo je pa sesedanje hrbtenice, ki je pa res pogost pojav. Po operaciji imate nato spodaj samo manjšo brazgotino in potem je potrebna fizioterapija, da se vso vašo stanje vrne v prejšnjo stanje. Naša hrbtenica, ko se začne sesedati pritiska na ishiadični živce in ravno to je potem vzrok za tako imenovani išias. Sem prepričana, da ste za to že slišali, ampak niste pa zagotovo vedeli kaj je to in kaj je sploh vzrok vseh teh bolečin. So pa še drugi vzroki za kaj se sploh ta simptom oziroma bolečine v nogah pojavijo. Le ti so: zožitev hrbtenjačnega kanala, zdrs vretenca, kakšni tumorji na hrbtenici in pa potem še kakšne poškodbe hrbtenice.

Išias je lahko vzrok številnih zdravstvenih težav. Kot sem rekla je to le simptom. Ko vidite, da imate bolečine v nogah je najboljše obiskati svojega osebnega zdravnika, da zagotovo izveste vzrok vsega tega. Najpogostejša je hernija, ampak ne izklučujte pa drugih možnih bolezenskih stanj. Kakorkoli že vse morate zdraviti in z zdravljenjem je potrebno začeti že zgodaj. Na sam išias pa vplivajo starost, kajenje, prekomerna telesna teža in pa tudi, če na delovnem mestu preveč sedite in med zmes nič ne vstanete. Boste pa še večje bolečine išiasa občutili med samim ležanjem.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh