Ko se nebo dotakne Zemlje

O čem bo David Vidrih govoril tokrat? O mojem malem raju na Zemlji; Filipinih. Če se odpravljate na Filipine nikakor ne smete obiti otoka Boracay. Tam se nahaja znamenita Bela plaža, ki velja za najlepšo plažo v celotni Aziji. Čudovit, mehak, bel kristalen pesek in neverjeten odtenek turkizno modre barve morja. Življenje tam se enostavno ustavi in tam se uživa maksimalno. Poležavanje na plaži, plavanje v toplem morju in odkrivanje te čudovite dežele. Na Filipinih živi kar nekaj Slovencev. Tukaj so našli poslovne priložnosti ali pa celo ljubezen.

Preden sem šel na potovanje po Filipinih so se moji prijatelji hecali ali bo David Vidrih naslednja žrtev čudovitih Filipink. Moram povedati, da se je njihovim čarom kar težko upreti, vendar so mi naša dekleta še vedno najbolj pri srcu. Malo sem cialisonlinecanadastore zašel, vendar so lepa dekleta tudi del potovanj. No, v glavnem, otok Boracay je zelo obiskana destinacija na Filipinih iz več različnih razlogov. Seveda sta na vrhu seznama snežno bela plaža in turkizno morje. Tukaj bodo prišli na svoj račun predvsem tisti, ki uživate v potapljanju in snorklanju. Na seznamu sta tudi kajtanje in plavanje. Najeli boste lahko manjšo jadrnico in z njo uživali v prekrasnih razgledih in sončnih zahodih. Poleg otočka Boracay pa David Vidrih priporoča tudi obisk otoka Bohol. Tukaj me je popolnoma navdušila opica tarsier, katero bi takoj imel za ljubljenčka. To so čudovite male opice z velikimi očmi in izredno prožen vrat. So večinoma nočni plenilci, ki čez dan veliko počivajo. Tako kot David Vidrih 🙂 Šalo na stran. Tarsier je v bistvu najmanjša opica na svetu in če mene vprašate je podobna malemu gremlinu. Ko se sprehajate po Boholu jih vidite v krošnjah dreves. Res so izredno zanimiva mala bitja.

Na Boholu pa bi izpostavil še Čokoladne griče. Zraven gruče riževih polj se razprostirajo griči, katerih je po pričevanju domačinov vseh skupaj kar 1268. Ti griči niso kaj posebej visoki, v povprečju merijo tam nekje med 40 in 60 metri. Ime so dobili po rjavo obarvani travi ob koncu sušnega obdobja. Da slučajno ne pozabim, otok Bohol gosti tudi največji strah, ki ga premore David Vidrih. To je dom šest metrskega pitona, s katerim se lahko slikate. Zanimivo je tudi slikanje z njegovim lastnikov, vendar več o tem boste izvedeli, ko boste sami obiskali ta čudovit otok. Nekaj mora ostati pa tudi presenečenje. Vsi ti otoki, katere sem sedaj opisal so posebni in naravnost čudoviti. Vsi nudijo ogromno razvedril za turiste saj je vsem skupno tudi to, da so dokaj komercialni in pogosti na seznamu sezonskih turistov. Za raziskovalce in popotnike, ki uživajo v odkrivanju novega in čudovitega so pogosto le prestopna postaja.

Da ne boste mislili, da je David Vidrih le popotnik, uživam tudi v turistično cvetočih in komercialnih krajih. Tudi takšne destinacije so del potovanj in odkrivanja kulture. Na takšnih destinacijah lahko spoznate domačine in od njih iz prve roke izveste nekaj o njihovem načinu življenja, razmišljanja in o njihovih pogledih na svet. Potovanja niso le odkrivanje, so tudi uživanje v že odkritem.

5/5 - (2 votes)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh