Bela zalivka za zdrave zobe

Zobne plombe se danes uporabljajo vedno manj. Širjenje kariesa lahko zobozdravnik prepreči tudi kako drugače. Bele zalivke se danes uporabljajo za to in še za marsikaj drugega, le da zob ostane čim bolj zdrav in, da se ne bi kaj širilo na druge zobe. Prav tako se pa zalivke uporabljajo zaradi bele barve, kar potem tudi nihče ne ve da imate na zobeh. Pojdite do svojega zobozdravnika in prosite za belo zalivko. Oni vam bodo pregledali zobe in se odločili, če je bela zalivka sploh potrebna ali je pa vse v redu z vašimi zobmi.

bela zalivka

Bela zalivka pa ne preprečuje samo, da bi se kakšen karies širil. Prav tako lahko prepreči morebitno poškodbo živca v zobu. To je pa tudi pomembno, ker so na tak način vaši zobje zdravi. Karies pa v glavnem lahko pripelje do vnetja in potem s časom tudi do izgube zob. Vsega tega si nihče ne želi, saj vsi hočemo samo da bodo naši zobje zdravi in jih bomo imeli čim dlje v ustni votlini. Karies je pa v bistvu bakterijsko obolenje oziroma vzrok za to so bakterije. Preden bo pa vam narejena bela zalivka, vam bodo očistili karies in na to gor naredili zalivko, ki bo ščitila pred novim nastajanjem kariesa.

Kot sem pa rekla so zalivke danes bolj v uporabi kot plombe. Zalivke so bele in se tako skladajo s zobom, ki je tudi bel. Imajo pa te zalivke krajšo življenjsko dobo, tako da jih bodo zobozdravniki vsake toliko morali obnoviti. Ampak nič ne skrbite, ko boste videli kako lepo zalivke sploh izgledajo. Obiščite Lux Dental zobozdravstveni center, kjer se potrudijo za vsakega pacienta. Pri njih tudi zalivke naredijo res kvalitetno in tako, da bodo čim dlje zdržale na vaših zobeh. So pa zalivke tudi bolj zdrave od samih plomb, kar je tudi razlog zakaj jih dela vedno več ambulant.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh