delovna oblačila

Udobna in varna delovna oblačila visoke kakovosti

Delovna oblačila morajo biti kakovostna, da lahko delavec opravlja svoje delo kvalitetno. Kakšna so, pa je odvisno od narave njegovega dela. Za običajna dela v proizvodnjah, zadostujejo udobna delovna oblačila, ki so trpežna in ne prepuščajo umazanije, prahu ter se v njih ne potite. Zato vedno nabavite delovna oblačila, ki so dovolj trpežna in debela iz platna, ter  ojačana na kolenih ter komolcih. Naj imajo tudi žepe za orodja ter delovne pripomočke in drobnarije, kot so meter, svinčnik, izvijaš ali želji.

delovna oblačila

Kakovostna delovna oblačila niso namenjena samo proizvodnji. Taka oblačila seveda lahko nosite tudi doma, za domača dela, ali za na vrt in njivo. Uporabljajo jih lahko tudi kmetje. So pa namenjena obema spoloma. Posebna oblačila za delo pa so na primer za gozdarje ali take poklice, kjer se dosti reže in uprolabjjao nevarne stroje, kos so žage, motorne kosilnice ter sekire in drugi ostri predmeti, ki lahko poškodujejo telo. Ta oblačila so posebej narejena tako, da se oseba ne more urezati.

Med delovna oblačila spadajo tudi močni in udobni čevlji s podplatom, ki ne drsi. Veliko jih ima ojačan sprednji del z železnimi kapicami, ki varujejo prste pred zmečkaninami, če pade kakšen težak predmet na tla in na prste delavca. Tako obleka ni samo udobna, ampak tudi varovalo pred poškodbami. Ne sme pa biti široka. Mora se ravno prav prilegati telesu. Na rokavih in spodaj na hlačnicah morajo imeti lastike lai biti dovolj ozke, da jih kakšen stroj ne zagrabi.

Nekatera oblačila pa morajo biti obvezno taka, da ne prepuščajo toplote, vročine in vročih delcev, ki letijo strna od delovnega stroja, kot so žage in brusilke ter aparati za varjenje. Ko izbirate obleko, naj bo prava številka za vas in ne prevelika ali premajhna. To bi bila kar huda napaka. Kar se tiče barve pa je na razpolago kar nekaj barv, od nevtralnih do svarilnih.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh