oprema za peskanje

Zakaj se vam splača lastna oprema za peskanje

Oprema za peskanje je zasnovana za peskanje z mediji, kot so steklene kroglice, aluminijev oksid, skozi šobo s pomočjo stisnjenega zraka, ki ga zagotavlja zračni kompresor. Kakovostna oprema za peskanje vam pride prav v vsaki proizvodnji in podjetju, kjer imate težave z umazanijo, bodisi v omaricah za elektriko, proizvodnji na tekočih trakovih, strojih in celo, če na novo barvate kovinske sopotnice, ograjo ali pa operete steno. Stroji za peskanje se delijo na gravitacijske sesalne, neposredne tlačne in pihalne.

 oprema za peskanje

Oprema za peskanje ima sredstva za peskanje, ki krožijo znotraj zbiralnika prahu s pomočjo sesalne sile in se med recirkulacijo ločijo od tujkov ter ponovno razstrelijo. Suha metoda je prijazna do atmosfere. Zaradi možnih zdravstvenih, okoljskih in varnostnih tveganj se dandanes pri abrazivnem peskanju redko uporablja pravi pesek. Namesto tega se za namene peskanja uporabljajo praškasti abrazivni materiali, znani kot sredstva za peskanje, in fini predmeti, kot so steklene kroglice, aluminijev oksid, bakrena žlindra in jekleni drobci. Ti fini abrazivni mediji so izjemno učinkoviti za čiščenje, odstranjevanje robov, luščenje, glajenje, sijaj in jedkanje različnih kovinskih površin v avtomobilskih komponentah in gradbeni opremi.

V bistvu je peskanje najbolj ekonomičen in učinkovit način priprave površin, kot je kovina, z odstranjevanjem rje ali umazanije ali drugih usedlin preprosto z uporabo zračnega kompresorja. Zato vam taka oprema za peskanje pride res prav. Stisnjen zrak zagotavlja gorivo za stroje za peskanje, ki prisili abrazivne materiale, da tečejo z visokimi hitrostmi in udarijo po površini, da odstranijo rjo ali umazanijo ali druge usedline in onesnaževalce. Večji pritisk, kot proizvaja peskalnik, intenzivnejša bi bila stopnja udarca peskalnega medija ob kovinsko površino in bi lahko dosegli boljše čiščenje, vendar bo premočno peskanje poškodovalo različne materiale. Zato je pomembno, da se pogovorite s proizvajalcem strojev za peskanje, ki vam lahko svetuje glede ravni tlaka in zahtev glede stisnjenega zraka. Najbolje je, da je oprema za peskanje pri roki, ko jo potrebujete, saj se vam to splača, če vsakodnevno čistite proizvodne linije in stroje ter okolico.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh