Kakšno delo ima inkubator v laboratoriju?

V medicini in analitiki živil ali kje drugje je zelo veliko opreme in naprav, ki olajšajo delo in pomagajo pri shranjevanju. Ena od naprav je tudi inkubator, kateri inkubira živila na določenih temperaturah vse do 80 stopinj Celzija. Če bi se temperature prekoračile, je v zahvalo napredne tehnologije omogočen izklop sistema, zato je ogrevanje zelo varno. Če vas zanima laboratorijska oprema kot je inkubator, si lahko ogledate kakšno spletno stran, https://celab.si/inkubator/, kjer je opisano njegovo delovanje, tehnične lastnosti, zmogljivost in tako naprej, za dodatna vprašanja pa lahko vedno vprašate kakšnega strokovnjaka.

inkubator

Inkubator ponuja več funkcij. To so temperature ogrevanja do 80 stopinj Celzija, kar smo omenili že zgoraj, naravno ali prisilno kroženje zraka, dvojna vrata, da ne pade temperatura in aktivacija procesa sterilizacije preko ekrana za upravljanje. Vse naprave so narejene zelo kvalitetne, in tudi material iz katerega so narejene je zelo kakovosten. Prej smo omenili, da imajo dvojna vrata, da ne pade temperatura. Notranja vrata so narejena iz stekla, da se vidi v notranjost, zunanja vrata pa so narejena iz nerjavečega jekla. V inkubator se po navadi daje najrazličnejše stvari na katerih se dela poskuse, ali pa zadeve, katere morajo biti shranjene pri točno določeni temperaturi, če ne pa se pokvarijo, oziroma izgubijo svojo vrednost.

V inkubator se v laboratorijih po navadi daje kakšna zdravila, cepiva, krvi, bakterije, da vidijo njihov razvoj in tako naprej. So zelo praktični in uporabni, za vsakdanjo uporabo doma pa so nekoliko neuporabni, razen, če se ukvarjamo z čim takim, da potrebuje določeno temperaturo. Po navadi ko slišimo besedo inkubator pomislimo na tistega v katerem so novorojenčki, vendar poznamo več vrst inkubatorjev in vsak ima svoje značilnosti, ter načine delovanja. V nekaj letih, oziroma desetletjih, smo tako napredovali z tehnologijo, da imamo za vsako storitev neko napravo, ki olajša delo in naredi storitev tako tudi bolj kvalitetno.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh