Zagreb, prestolnica Hrvaške

Ko omeni kdo hrvaško, najprej pomisli na morje in njene čudovite plaže. Pozabimo pa na druga mesta, ki ne ležijo  blizu morja. Zagreb je vsem znan, kot glavno mesto države. Koliko vas je sploh že obiskalo samo mesto? Mislim, da se večinoma vsi samo vozijo mimo, ali nimajo časa se ustaviti, ali pomislijo, da mesto nima kaj za pokazati. To je velika napaka, ker vsaka prestolnica je po svoje čudovita, ima za pokazat ogromno znamenitosti in lepot mesta. Prav tako je prestolnica hrvaške, nekaj znamenitosti si lahko preberete na spletni strani.

Zagreb ni veliko mesto, zato ne rabimo cel dan, da si ga ogledamo. Seveda pa je vse odvisno od posameznika, kako hitro se sprehaja, kaj vse si želi pogledati in kakšne so njegova raziskovanja. Do mesta se lahko odpravimo na različne načine. Na prvem mestu je seveda avtomobil, ki ga imamo danes vsi. Potem so še tukaj avtobusi, ki vozijo iz vseh večjih mest in tudi z vlakom so lepe povezave. No pa se posvetimo mi raje samem mestu in kaj si lahko pogledamo. Mnoge družine se v Zagreb odpravi v živalski vrt. Meni osebno je lepši od našega v Ljubljani, ampak spet ima vsak drugačen pogled.

Zagreb
Zagreb

Potem se je zelo lepo sprehodit po samem mestu in si pogledali Trg Bana Jelačića, Zagrebška katedrala, Areno Zagreb, kamnita vrata, Stolp Lotrščak, Cerkev in Trg svetega Marka, Tržnica Dolac s cerkvijo svete Marije in še mnogo drugega se najde. Mislim, da danes ni težko poiskati znamenitosti. Ampak Zagreb je tudi čudovit v decembrskem času. Samo mesto je zelo lepo okrašeno, kar navduši vsakega obiskovalca. V mestu boste našli ogromno restavracij, kjer vam ponujajo zelo okusno hrano in pijačo. Tudi prenočišča se najdejo, če bi tam radi preživeli več dni. Imajo pa tudi letališče, kjer so povezave na razne celine. Zato obiščite Zagreb čim prej, če še ga niste.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh