čiščenje zobnega kamna

Temeljito čiščenje zobnega kamna opravi ustni higienik

Čiščenje zobnega kamna zdravnik naredi vsake toliko let, ko se nabere na zobeh. Zobozdravnik bo v primeru, da je nabiranje kamna normalno, to storil sam. Seveda he pogoj, da se zobni kamen ne nabere v velikih količinah dobra prehrana pa redna ustna higiena. Če pa se zobnega kamna nabere preveč, potem je za čiščenje zobnih nečistoč zadolžen ustni higienik, ki ima posebna orodja za to in dosti več časa, kot zobozdravnika. Da vam bo čiščenje zobnega kamna uredil ustni higienik odredi vaš zobozdravnik na priporočilo. Vi se naročite posebej in tja lahko hodite ločeno od obiska svojega zobozdravnika.

čiščenje zobnega kamna

Zobni kamen se nabira zaradi preveč užite sladke hrane in zaradi nekaterih posebnosti v vaši prebavi. Tudi zaradi pitja vode, vendar v manjšem obsegu. Gre za nalaganje organskih in anorganskih snovi na zobno krono. Zaradi tega se lahko naredijo tudi žepki, kjer se začne karies in tudi neprijeten zadah iz ust. Rešitev je zelo temeljita in redna ustna higiena, kar vas bo naučil ustni higienik.

Ko se opravi čiščenje zobnega kamna, vam bo ustni higienik povedal, katere krtačke, medzobne krtačke in bitke uporabljajte za pranje vaših zob. Perite jih temeljito in zjutraj, zvečer ter po vsakem obroku. Za to boste morali seveda uporabiti izjemno kakovostno zobno pasto, ki je draga  in se jo Dobbin v lekarni,  vendar se splača, ker boste ohranili zobe.

Temeljito čiščenje zobnega kamna se opravi enkrat ali dvakrat, potem bi morali z lastno ustno higieno to biti v redu. Če ni, je nekaj narobe. Zobni kamen, ki se preveč nabere, je nujno odstraniti zaradi nastanka kariesa. Poleg tega zobje zgledajo grdo rumeno ali sivo. Ko postanejo spet zdravi, zasijejo v svoji belini in vaš nasmeh bo postal sanjski ter zelo privlačen. Splača se skrbeti za svoje zobe, to ugotovite kasneje, ko ste starejši in jih lahko tudi izgube, kako je to nerodno.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh