indukcijski štedilnik
Dom

Za kuhanje poskrbi indukcijski štedilnik

Kuhanje je strast, ki zahteva svoje vložke. Se sprašujete, kako vam lahko indukcijski štedilnik spremeni pogled na kuhanje? Preverite, katere so prednosti uporabe indukcijskega štedilnika in zakaj je to nakup, ki nikogar ne razočara.

Prednosti indukcijskega štedilnika

Kuhanje na indukcijskem štedilniku je v primerjavi z ostalimi, bolj tradicionalnimi metodami kuhanja, bistveno manj energijsko zahtevno. Pri tem mislimo na to, da uporaba indukcijskega štedilnika usmeri energijo neposredno v lonec, ki ga segrevate, pri čemer se hrana skuha hitreje, pri tem pa se porabi manj energije.

 

kuhanje

Uporaba indukcijskega štedilnika je bolj varna, ker ne vključuje ognja, prav tako so praviloma ob uporabi redkejše poškodbe kot so opekline. Pri tem je varnost zagotovoljena z izklopom segrevanja plošče ob odstranitvi ponve. Na ta način v kuhinji ustvarite varno okolje, kjer se površina segreje samo ob uporabi.

Enostavno je tudi njihovo vzdrževanje – ker imajo ravno površino, jih enostavno očistite in vzdržujete njihovo čistočo.

Kaj pa pomankljivosti, ki jih prinaša indukcijski štedilnik?

Indukcija temelji na elektromagnetizmu, pri čemer magneti učinkujejo na kovinske ponve, pri čemer nastane toplota. Prav elektromagnetizem je krivec za glavno pomankljivost teh štedilnikov – zahtevajo namreč posebno posodo, ki je temu štedilniku prilagojena. V osnovi velja, da če se magnet prime na ponev oziroma lonec, ki ga uporabljate, je ta primeren za uporabo na indukcijskem štedilniku. Če so trenutni glavni kuhinjski elementi narejeni iz bakra, stekla, aluminija ali keramike, lahko pričakujete, da boste poleg finančnega vložka v sam indukcijski štedilnik, hkrati vložili v nakup nove kuhinjske opreme.

Ko se za nabavo odločite, vam zagotovo ne bo žal. Indukcijski štedilniki sicer zahtevajo svoje prilagajanje – gre le za drugačen način kuhanja kot pri običajnih metodah. Toda s časom vam bo zagotovo uspelo, da se prilagodite na lahkoten način prilagajanja hitrosti ter na dejstvo, da se ob odstranitvi lonca štedilnik ugasne. Da, verjemite, to na začetku vedno znova preseneti. Pa vendar je vredno vsaj poskusiti.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh