Influencer je iskrena in posebna oseba s pogumom

Influencer je oseba, ki jo drugi radi opazijo, posnemajo in jih sledijo tako v realen življenj, kot na spletu. Influencerji so bili v zgodovini največkrat politiki, vojskovodje, kralji, športniki in druge zanimive osebe, ki so si upale biti to, kar so in svetu to tudi povedati. influencer v sodobnih časih ni biti lahko, konkurenca je namreč zelo vleika. Je pa kar nekaj ljudi, ki so uspešni na tem področju in se z influencerstvom ukvarjajo profesionalno, to pomeni, da od tega dobro živijo.

influencer

Iz zgodovine so najbolj znani influencerji na primer Jezus, Mati Tereza, Napoleon, danes pa na primer se največ piše o športniku Dončiču, nedavno je bila slavna Tina Maze, med politiki Milan Kučan, Borut Pahor, Janez Janša pa še bi lahko naštevali. Influencer na spletu pa je biti malo težje, saj moraš na nek način sam pridobiti sledilce s svojim trudom brez medijev v ozadju. Eden vidnejših influencerjev na spletu je popotnik, bloger in podjetnik Tomaž Gorec, znani so na primer tudi Lepa Afna, Kul fotr in še nekateri.

Ali je influencer tudi poklic? Uradno še ne vendar je na nek način, saj influencerje iščejo vedno bolj podjetja, ki bi rade promovirale svoje izdelke ali storitve preko vplivnežev, ki imajo vleiko sledilcev, kateri jim zaupajo. Običajno so influencerji poštenjakarji, ki brez dlake na jeziku povedo, kar mislijo in kako živijo. Veliko je takih, ki delijo brezplačno izobraževalne vsebine, kot je na primer podjetnik in vlagatelj Robert Rolih, eden vodilnih markerjev na svetu.

Biti influencer je pravi izziv in res ne preveč lahka naloga. Traja precej časa, da si influencerji pridobijo zaupanje ljudi ni sledilce. Največkrat se trudijo precej let, da dosežejo kvoto, ki je potrebna za to, da lahko tudi zaslužijo in dobijo še izdelke za promocijo. Nekateri imajo še delavnice in druge storitve. Nekaterim pa kar uspe tako, da začnejo pisati na blogu o nečem, kar imajo radi. Iz njihovega pisanja veje iskrenost in pristnost, kar ljudje cenijo, saj običajno tega sami nimajo in iščejo pri drugih, največkrat influencerjih, ki so zanje nek idol, vodstvo, zvezda, luč v temi za naprej v življenju.

Kako pa se počuti influencer v svoji alfa vlogi? Ljubljeno in spoštovano, zato tudi to dela, kot tudi dela zato, da bi ljudje dobili neko korist, kakovostno vsebino, znanje ali veščine, ki jih oni imajo. Pravi influencerji vas nikoli ne bodo pustili na cedilu, vedno boste od njih dobili to, kar pričakujete, kar oni so. Influencer je oseba, ki je iz svojega imena naredila blagovno znamko, ali pa iz svoje podobe. To pa je zle dragoceno in se meli lahko v denarju. Bi želeli tudi sami postati influencer? Vsak človek je to lahko, celo živali imajo to vlogo. Nekaj osnovnim pravilom morate slediti in se skozi čas tako izpiliti, da boste res edinstveni, točno to kar ste. In če bo ljudem všeč, vas bodo všečkali, lajkali imeli radi, delili z drugimi in priporočali, tako boste prišli do večje skupine sledilcev, ki boso dnevno čakali, da objavite vaše misli, fotografije, videje, izkušnje, nasvete ali kar tako, nekaj o sebi.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh