Junaški voznik avtobusa rešil 16 otrok

Voznik avtobusa iz ameriške zvezne države Florida je bil razglašen za junaka, ker je pomagal varno izkrcati 16 osnovnošolcev iz gorečega avtobus.

Voznik avtobusa, čigar ime ni bilo deljeno z javnostjo, se je prejšnji četrtek vozil po svoji običajni poti. Peljal je učence iz bližnje osnovne šole domov. Nenadoma se je med vožnjo vžgal motor avtobusa in voznik je moral hitro od reagirati, da bi zaščitil otroke.

Po pričanju očividcev, ki so govorili z novinarji je bil prizor gorečega avtobusa neverjeten. Domačinka Maria Velez je povedala, da še nikoli ni videla ničesar takega. Ko je videla goreč avtobus je samo upala, da v nesreči ni bil poškodovan noben otrok.

Na srečo je vseh 16 otrok, ki so bili na avtobusu, bilo nepoškodovanih. Ko je voznik opazil, da se je motor vžgal, je avtobus ustavil na naslednjem avtobusnem postajališču in otroke odpeljal na varno na bližnje parkirišče.

Ko so na kraj nesreče prišli gasilci in policija so bili otroci že na varnem, avtobus pa je že močno gorel. Vsi otroci so bili mirni in zbrani, voznik je imel dober nadzor nad nastalo situacijo. Gasilci so pohvalili delo voznika, ne samo zato, ker je uspešno evakuiral otroke z gorečega avtobusa, temveč tudi zato, ker je primerno poskrbel za njih in njihovo varnost tudi po evakuaciji.

Eden izmed očividcev je rekel, da je voznik po njegovem mnenju junak. Drug očividec je objavil nekaj slik na svojem Facebook profilu, katere lahko vidite spodaj.

https://www.facebook.com/bobby.ziady/posts/10157791156461336

Otroke in voznika je po nesreči prišel iskat nadomestni avtobus, ki jih je varno pripeljal do njihovega doma. Otroci so zagotovo imeli zelo razburljiv dan in veliko za povedati svojim staršem.

Gasilci so ogenj čez čas uspešno pogasili in pogorišče prekrili s peno, da ne bi prišlo do ponovnega vžiga. Pogašen avtobus je bila odpeljan na odpad. Preiskava zakaj je motor avtobusa sploh zagorel, še poteka.

5/5 - (3 votes)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh