Par istospolnih avstralskih pingvinov, sta postala ponosna starša majhnega pingvinčka

V živalskem vrtu v Sydneyju se je mlada kolonija pingvinov pripravljala na izvalitev novorojenčkov. Med njimi je bil tudi istospolni par dveh moških pingvinov z imenom Sphen in Magic.

Upravitelje živalskega vrta je zanimalo kako bosta dva moška pingvina skupaj skrbela za jajce, zato so jima dali umetno jajce. Skupaj sta naredili največje gnezdo in zelo previdno in ljubeče skrbela za jajce.

Ko se je čez čas izkazalo, da znotraj kolonije en heteroseksualni par ne skrbi dobro za svoje jajce in ga zanemarja, so se odločili, da bodo jajce dali Sphenu in Magicu. Oktobra leta 2018 se je jajce uspešno izvalilo in od takrat sta Sphen in Magic postala ponosna starša majhnega pingvinčka.

Vodstvo živalskega vrta se je odločilo, da ne bo vmešavalo politike v njihovo delo, čeprav del javnosti ni odobraval, da je istospolni par pingvinov dobil svoje jajce in lahko skrbel za njega.

Ni povsem jasno kako si pingvini izberejo partnerja, vendar se v redkih primerih pripeti, da si včasih kot partnerja izberejo pripadnika istega spola. Upravitelji živalskega vrta, so bili navdušeni nad dejstvom, da imajo znotraj svoje ustanove takšen par, ker se sicer redko pojavijo in jih je zato težko raziskovati. Par je postal prava turistična znamenitost in ljudje so začeli prihajati iz vseh koncev Avstralije ter tudi sveta, da bi si lahko ogledali istospolni par pingvinov.

Izmed vseh jajc v koloniji pingvinov se je samo jajce Sphena in Magica uspešno izvalilo, kar priča o tem kako dobro sta skrbela zanj. Pingvini se rodijo zmožni vzgajanja mladičev, ne glede na to ali so moškega ali ženskega spola.

Danes je njun mladič star že tri mesece in je skoraj povsem odrasel. Zaenkrat še nima stalnega imena, niti ne vedo še katerega spola je, ker so reproduktivni organi pingvinov notranji, zato se njihov spol lahko določi samo s krvnim testom, ko popolnoma odrastejo.

Skrbniki pingvinov pravijo, da ne razmišljajo veliko o politični sporočilnosti njihovega istospolnega para, čeprav so opazili, da njihov par navdihuje nekatere obiskovalce.

Mnogi drugi pingvini v koloniji že iščejo nove partnerje za drugo sezono parjenja. Sphen in Magic za enkrat ostajata odločena ostati skupaj tudi v naslednji sezoni.

5/5 - (2 votes)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh