poganjalec
Dom

Poganjalec za malčke in njihov razvoj motorike

Poganjalec je odlične kakovosti, uporabnih in funkcijskih zmožnostih. Več o njih preberite tukaj
https://www.mali-vragci.si/igrace/poganjalci-kolesa-tricikli-skiroji/poganjalci. Poganjalec nudimo vam pestro izbiro. Poganjalec je kolo brez pedalov, deluje kot tekač, poganjajo ga otroške noge, vendar je na videz podoben običajnemu kolesu. Nimajo pedalov, zato otroka ne motijo med vožnjo. Otrok z nogami počiva na tleh in ne izgubi ravnotežja. Sčasoma se otroci naučijo ohraniti ravnotežje in drseti več metrov, ne da bi dvignili noge. Poganjalec je odličen, morda celo najboljši način, da se otrok nauči samostojno voziti koli. Poganjalce delimo glede na material s katerega so izdelani: plastika, železo/aluminij (ti so najpogostejši) in leseni.

poganjalec

Nekateri imajo zavore in zadnje vzmetenje. Drugi modeli imajo stojalo, zvonec in celo blatnike. Vrsta uporabnih dodatkov predstavlja dodatno vrednost za udobje. Pri otrocih in starših so zelo priljubljeni, in veliko otrok jih ima že od drugega leta starosti. Otroška kolesa brez pedalov so običajno prva kolesa, ki jih dobijo otroci. Služijo predvsem za učenje ohranjanja ravnotežja in vadbo nog, medtem, ko jih otrok poganja.

Poganjalec je idealen za fante in deklice. Modeli so enostavni, lahki in dobro opravljajo svojo funkcijo. Nekateri vključujejo bolj dovršene dekoracije, kar je predvsem privlačno za otroka. Nekateri vključujejo praktične dodatke, drugi vključujejo zadnjo zavoro, katera je lahko uporabna, ko je otrok večji in dosega večjo hitrost. Poganjalec je varen in udoben. Otroci jih imajo radi, ker so nekako korak pred kolesom na pedala in otroku pomagajo do raznih veščin in sposobnosti, katere mu kasneje prav pridejo pri vožnji pravega kolesa.

Na voljo so modeli iz železa, aluminija in lesa, nekateri z zavorami, drugi brez, s penastimi kolesi ali napihljivimi pnevmatikami, s fiksnim ali nastavljivim sedežem, itd. Pri Malih Vragcih je ponudba raznolika, zagotovo boste našli model, ki bo ustrezal potrebam vašega otroka. Poganjalec je še vedno vrsta kolesa, katero zmore določeno hitrost in s katerega otrok lahko pade, zato je uporaba čelade in druge zaščitne opreme priporočljiva.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh