delovni-stol

Profesionalni delovni stoli ergonomske zasnove

Na kakovostno življenje v veliki meri vplivajo tudi delovni stoli, saj na njih preživljamo vse več časa – nekateri uporabniki tudi do več kot osem ur na dan. Večurno slabo sedenje pa lahko kaj hitro prične načenjati naše zdravje. Za svoje delovno okolje pa moramo kar se da učinkovito poskrbeti tako v službi kot tudi v domačih prostorih.

Na voljo so vam različno zasnovani delovni stoli, ki pa se med seboj razlikujejo tudi v ceni. Najcenejši stol za delo vas bo stal nekje od 140 evrov dalje. Nekateri stoli pa vas lahko stanejo tudi do več kot 300 evrov. V veliki meri je to odvisno ne samo od materialov, zasnove in številnih dodatkov, temveč tudi od samega proizvajalca.

delovni-stol

Izbrani materiali za tapeciranje pri delovnih stolih

Delovni stoli so lahko tapecirani z različnimi vrstami materialov. Mimogrede: tudi od tega je odvisna sama cena. Na voljo je precej široka ponudba najrazličnejših barv blaga ter umetnega in naravnega usnja. Dobro je, da si oblikujete povsem personalizirani delovni stol. Najdite torej dobrega proizvajalca tovrstnega pohištva, ki vam bo produkt izdelal po vaši meri.

Kakovostni delovni stoli pa so znani po tem, da imajo sinhron mehanizem. Ta je zlasti namenjen za uporabnike, ki na stolu presedijo po več ur na dan. S pomočjo sinhronega mehanizma se naklon sedeža ter naklon premikata hkrati. To pa v veliki meri zelo učinkovito preprečuje drsenje naprej, prav tako pa to odlično podpira celotno telo, da lahko ostane v pravilni legi.

Ustrezna nosilnost stolov za delo

Pri lastnostih delovnih stolov morate biti pozorni tudi na nosilnost. Nekateri stoli prenesejo tudi do 140 kilogramov. Večji pomen pri preučevanju karakteristike delovnih stolov namenite tudi sedežu.

Vrhunsko zasnovani delovni stoli imajo nastavljiv sedež po višini. Najnižja nastavitev višine sedeža je primerna za uporabnike manjše rasti – od 150 do 190 centimetrov. Če pa ima takšen stol dodano še nastavitev sedeža po globini, se lahko na zelo eleganten način izognete neprijetnemu pritisku na predel spodnje stegenske mišice za kolenom.

Stoli s širšim sedežem

Nekateri uporabniki delovnih stolov veliko raje posegajo po takšnih, ki imajo širše sedeže, na primer do 49 centimetrov.

Več o stolih in drugi pisarniški opremi pa si preberite na spletni strani Ergoles.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh