preveri domeno

Najprej preveri domeno, nato kupi za dlje časa

Preveri domeno na pravi spletni strani za preverjanje domen, če morebiti ni že zasedena in koliko stane. Cena je odvisna od vrste domene. Kolikšna pa je moč domene je odvisno od tega, kako modro je bila izbrana glede na ključne besede, ki jih iščejo uporabniki iskalnikov in seveda da je v povezavi z vašim poslom ali produktom. Vendar preden se zakupi domena se preveri domeno, ali je prosta in če ni, se jo lahko dokupi od sedanjega lastnika, če ni predraga, drugače je treba izumiti novo domeno. Tu morate biti res kreativni in imeti dovolj informacij, da boste ustvarili domeno, ki bo ljudem všeč, bo kratka in jasna, da se ne zatipkajo in jo bo Google jemal za dobro domeno ter jo uvrščal visoko.
preveri domeno
Kako se preveri domeno? Zadeva je dejansko izjemno preprosta, nekateri ponudniki domen imajo na spletni strani obrazec, preko katerega je možno domeno preveriti in Arnes nacionalna agencija za domene za Slovenijo pa pokaže tudi, kdo je lastnik določene domen, ki ga lahko kontaktirate. Domeno lahko zakupite za eno, dve lai največ 5 let. To je super, ker je cenejša in ne boste jo pozabili podaljšati. Če je ne podaljšate v roku enega meseca od poteka domene, jo seveda nekdo drug lahko kupi in vas izsiljuje s ceno, zato nikar ne pozabite podaljšati domeno, če se izteče. Seveda vas na to tudi opozori že en mesec pred iztekom domene vaš ponudnik za domeno in jo lahko pri njem tudi podaljšate.
Domeno lahko tudi prenesete kam drugam ,na drug strežnik k drugemu ponudniku, če tako želite, ker ste vi lastnik domene. Če pa se še sprašujete, kako se preveri domeno, lahko pa tudi pokličete ponudnika in vam bo pomagal tako, da jo on preveri za vas in vam svetuje. Če vam bo všeč, jo lahko pri tem ponudniku tudi zakupite, lahko pa se ozrete naokoli, če je še kje kaj ceneje.
Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh