Karnise za zavese polepšajo dom

Karnise za zavese niso zgolj lep okras vsakega stanovanja, ampak omogočajo tudi, da okna zagrnete s tkanino, ki varuje pred premočnim soncem, v prostoru je je še vedno lepo in dovolj svetlo. Karnise za zavese o katerih več preberete na tej povezavi https://www.zavese-dasa.si/karnise/ so zelo različne, za katere se boste določili, je odvisno od vašega okusa in o stila pohištva, ki ga imate v stanovanju. So najrazličnejših oblik, barv in materialov, izbira je zares pestra.

karnise za zavese

Ali bi se odločili za karnise za zavese ali ne, je stvar vaše lastne izbire, kako ste vajeni živeti od otroštva, kakšna so vaša prepričanja in nazori. Nekateri imajo radi, da okna nimajo ničesar, še posebej je to popularno na severu Evrope. Drugi imajo radi karnise za zavese, ki os same po sebi zelo lep okras ter lepe zavese, ki so lahko polovične, cele, samo nakazane, čipkaste, prostorne ali iz blaga, bolj goste in nepropustne. Nekateri majo radi tudi, da nimajo rolet ali polken, namesto  tega uporabijo dvoje karnise, ki lahko nosijo več slojev zaves,. Drugi sloj je lahko temno zelena ali črna, modra ali rjava tkanina, ki skoraj ne prepusti sonca in lahko prostor zelo zatemni. Tukaj karnise odigrajo odločilno vlogo, saj nosijo zavese.

Karnise za zavese so lahko iz več različnih materialov, to pa so kovine, plastika ali lesene. Kovinske imajo večje nosilnosti in so tudi narejene tako, da lahko nosijo več slojev zaves, tudi do tri sloje. Plastične karnise so zelo pogoste in so lahko lepa imitacija naravnih materialov, saj so lepo poslikane in zgledajo na primer, kot bi bile lesene. Lesene karnise so še vedno zel ocenjene, običajno gre za lepo oblikovne palice z lesenimi obročki, na katere so v eni plasti obešene zavese, in se lepo podajo k lesenemu pohištvu ali starim hišam, retro stilu, ki je vedno bolj v modi vendar na moderen način. Zavese in karnise vedno polepšajo dom.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh