Vzdržujte svojo klimatsko napravo Daikin

Klimatske naprave Daikin ponujajo pestro izbiro številnim strankam in so pripomogle k boljši in večji udobnosti številnim lastnikom stanovanj ter delavcem v podjetjih. Vse klimatske naprave imajo tudi določeno življenjsko dobo, vendar z ustreznim vzdrževanjem lahko le-to pomembno podaljšamo. V nadaljevanju so opisani nasveti, kako lahko to tudi dosežemo.

Kako narediti vašo klimatsko napravo trajnejšo

Kot za vsak klimatizacijski sistem je potrebno razumeti tudi njegovo vzdrževanje. Prvi korak do tega je, da je že izdelek naravnan za manjšo porabo električne energije, hkrati pa da ohranja čist zrak. V nadaljevanju pa so zapisani predlogi, kako lahko čimbolj kakovostno vzdržujete svoje klimatske naprave.

Čiščenje filtrov mora postati vaša navada

Potrebno je biti pozoren na čistočo filtrov, da nesnaga ne ovira vašega hladilnega filtra, kar bi posledično povzročilo slabši dovod zraka. Če to želite preprečiti, morate vestno skrbeti za čistočo filtra vaše klimatske naprave. Strokovnjaki na tem področju zagovarjajo, da bi bilo potrebno filter očistiti na dva tedna, zlasti v poletnih mesecih, ko so temperature nekoliko višje in naprava intenzivnejše deluje. Prav tako je potrebno izpostaviti pomembnost menjave čistega filtra za čiščenje zraka vsake tri leta, saj s tem ohranite optimalno delovanje vaše naprave.

Ohranite zunanjost klimatske naprave Daikin

Ker si zelo želimo, da vaša naprava ohranja svoj videz kot nov, je le-to mogoče doseči s pravilnim vzdrževanjem vaše klimatske naprave. Čiščenje zunanje enote je izjemno preprosto – uporabiti morate mehko tkanino in manjšo količino naravnega čistila, ter toplo vodo, da bi preprečili nabiranje prahu in umazanije.

Klimatske naprave

Vadite pravilne postopke za vklop in izklop

Najboljši način za zagotovitev, da vaša klimatska naprava Daikin ostane visoko učinkovita še dolgo časa po nakupu, morate dosledno slediti postopku pravilnega vklopa in izklopa naprave. Tudi če npr. napravo uporabljate po daljšem premoru, morate najprej očistiti filter. Priporočljivo pa je da tudi s strani naših strokovnjakov opravite temeljit pregled, ali je hladilni ventilator v zadnjem delu enote umazan.

Če se za dlje časa odpravljate od doma, se morate vedno prepričati, da je vaša klimatska naprava pravilno izklopljena. Napravo pred daljšim izklopom preklopite na način ventilatorja vsaj za dvanajst ur in šele nato napravo izklopite. S tem pripomorete, da popolnoma osušite enoto in preprečite, da bi vaša klimatska naprava prezgodaj potrebovala servisiranje.

Za več informacij o najemu strokovnjakov za vzdrževanje  klimatskih naprav Daikin obiščite https://svet-klime.si/klimatske-naprave/.

5/5 - (3 votes)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh