Kvalitetni zobni vsadki

Danes za nadomeščanje izgubljenih zob uporabljamo zobne vsadke. Zobni vsadki so aktualni že približno 50 let, tako da je njihov napredek v teh letih zares ogromen, več o tem na https://www.kirurgija-debevc.si/zobni-vsadki/. Skratka njihov napredek tehnologije nam je omogočil, da je uporaba tu omenjenih zobnih vsadkov, v zadnjem desetletju vse bolj pogosta. Zobni vsadki ali pa zobni implantati so dolgi med 8 in 6 mm, te se vstavi v našo čeljustno kost, tam pa so kot nadomestilo zobne korenine. Ti so lahko uporabljeni za nadomestitev določenih manjkajočih zob in za podporo zobnih protez in mostov. Ti zobni vsadki so narejeni iz titana, to je kovina, ki je popolnoma biokompatibilna, kar pa pomeni, da ima ta možnost, da se v procesu popolnoma zaraste s kostjo, zagotovi pa vam tudi, da ne bo povzročila nobenih alergijskih reakcij ali pa ostalih zdravstvenih težav.

zobni vsadki

Zobni vsadki vam vsekakor nudijo ogromno različnih prednosti, te vam bomo tu tudi našteli in sicer, zobni implantati omogočajo odlično sidranje snemnljivih protez, ne povzročajo vam občutka, da imate v telesu tujko in omogočajo vam osteopercepcijo, omogočajo dobro estetsko in pa funkcionalni rehabilitacijo, za njihovo namestitev, sosednjih zob ni potrebo brusiti, ravno tako pa tudi ne za izdelavo zobnega mostička in preprečujejo tudi atrofijo, to pa je bolezen izgube kosti, kar pa nas pripelje do popolne brezzobosti.

Zobni vsadki se uporabljajo v večih primerih, naprimer za nadomestitev posameznega zoba, nadomestitev dveh ali pa več zob in pa tudi v primeru izgube vseh zob, zato obstajata dve opciji.Torej pri prvi opciji se najprej vstavi zobni mostiček, ki pride pritrjen na 4 ali 8 implantatov, te pred tem vstavijo v vašo čeljust. Druga opcija pa je snemna proteza na implantatih, torej v vašo čeljust bodo vstavili 2 ali 4 implantate, tako da bo lahko proteza na njih pritrjena, proteza pa vam omogoča tudi snemljivost, kar pa je še kako idealni za čiščenje naše ustne votline.

5/5 - (1 vote)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh