Atopijski dermatitis

Imate težave s kožo?

Atopijski dermatitis je lahko vaša težava. Atopijski dermatitis je bolezen, ki se pojavi na koži pri vseh starostnih skupinah. Gre za gensko zelo neprijetno bolezen. Če imajo vaši družinski člani katero od bolezni; astma, seneni nahod, ali celo atopijski dermatitis, je možnost za obolevanje veliko večja. Bolezen lahko povzroči tudi bakterija, pretiran stres v življenju, nepravilna prehrana in pretirana skrb za kožo.

Simptomi bolezni atopijski dermatitis sev času zime poslabšajo zaradi velike suhosti zraka in zračnih prašnih delcev. Prvi znak bolezni, ki se pokaže je srbečica, ki nas vodi v posledično praskanje in uničevanje in poškodovanje kože, saj lahko pride do nastanka brazgotin in ran. Kot večina bolezni, je tudi atopijski dermatitis ozdravljiva bolezen, vendar zelo težko, saj je zdravljenje zahteven in dolgotrajen proces. Seveda lahko tudi pred samim zdravljenjem ukrepamo sami in poskušamo s spremembo prehrane, higiene kože, ter vlažnosti kože, saj se atopijski dermatitis navadno pojavlja na suhih tipih kože. Priskrbimo lahko tudi kakšno vlažilno kremo.

Ob opažanju sprememb na koži je obvezen obisk vašega osebnega zdravnika, da vam ob sumu na bolezen lahko pravočasno priskrbi zdravljenje bolezni. Uspešno zdravljenje vam ponuja medicinski center Sanus Statera, ki se nahaja v Mariboru. Poskrbeli bodo, da si čimprej zagotovite termin za pregled, da bo sčasoma diagnoza hitro postavljena in da se boste lahko začeli čim hitreje in učinkovito zdraviti.

Na njihovi spletni strani se lahko samostojno naročite na pregled. V medicinskem centru vas bodo brezplačno pregledali, ter vam predstavili možnosti glede na situacijo. Medicinski center Sanus Statera lahko obiščete tudi v primeru kakršnih koli težav z zobmi. Kontakte najdete na njihovi spletni strani, lahko pa jih osebno obiščete v Mariboru na Ulici Roberta Kukovca. Spremljate jih lahko tudi na socialnih omrežjih, kot je facebook, instagram, youtube,… Na spletni strani si lahko ogledate tudi cenik storitev, ki vam jih lahko omogočijo.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh