por

Zdrava zelenjava por

Por spada med zelenjavo, ki jo večina ljudi ne poizkusi, saj je preveč zelen in hkrati izgleda kot neka mešanica med čebulo in špinačo, kar pomeni da nekaj takšnega zagotovo ne more imeti dobrega okusa. Seveda pa obstajajo tudi taki ljudje ki por naravnost obožujejo in ga velikokrat jedo surovega, ali pa iz njega pripravijo različne jedi in kot dodatek k kakšni solati. Zdrava zelenjava por je namreč odličen dodatek k marsikateri pripravljeni jedi, mogoče pa jo je pripraviti tudi v obliki porove juhe in tako ugotoviti kako dobrega okusa je por včasih lahko.

Por je lahko pripravljen na veliko različnih načinov tako kot stranski dodatek ali začimba kot tudi glavna jed in morda za nekatere celo kot občasni prigrizek. Por prvotno izhaja iz Egipta vendar pa se dandanes predvsem goji kar tu v Evropi in tudi pri nas na naših vrtovih ga lahko občasno posadimo in gojimo, če se nam zdi da je to dovolj dobro da bi to radi uživali vsakodnevno ob domači uporabi. Seveda je to prav na takšen način kot špinača lahko zelo priljubljena ali pa zelo zasovražena od posameznikov, saj njen izgled ni ravno zelo privlačen. Konec koncev katera zelenjava pa zares izgleda privlačno in okusno? Paradižnik seveda ne šteje ker je to konec koncev šteto kot sadje in ne zelenjava. Zgoraj v članku pa imate povezavo na stran, kjer si lahko o samem poru preberete še veliko več. Od samih začetkov in prvih pojavov pa tudi do kakšnega zanimivega recepta, v katerem lahko uporabite por. Tako da le hitro kliknite na zgornjo povezavo in dovolite da vas na strani dokončno prepričajo, da poskusite por tudi sami in tako ugotovite kaj vse ste ves ta čas zamujali.

Označeno