Zobni vsadek je sodobni zob

Sodobne zobozdravstvene smernice zahtevajo celovit pristop k zdravljenju zob in tudi rešitve, ki jih nudi sodobno zobozdravstvo, so čudovite. Najpopularnejši je gotovo zobni vsadek, poleg njega pa lahko omenimo še druge izraze v zobozdravstvu, kot so ALL ON 4, Invisalign in mikroskopsko zobozdravstvo. Teh storitev pred dvema desetletjema praktično še nihče ni poznal, sedaj pa so stalnica v večini zobozdravstvenih in ortodontskih ordinacij.

zobni implantati

V primeru izpadlih zob se morajo najkasneje v roku leta dni izdelati protetični nadomestki. Namesto mostička s katerim se je uničil še kakšen dodaten zob, se sedaj nameščajo zobni implantati. To je res čudovita rešitev, ki vam zagotavlja občutek, kot da bi imeli vse svoje zobe. Tu gre poleg izboljšanja kakovosti življenja in prehranjevanja tudi za čisto estetski izgled in to je zelo pomembno za vsakega posameznika. Zobna protetika ponuja tudi druge protetične rešitve, kot je ALL ON 4. S tem se starejši rešijo nerodne in moteče proteze, ki se sedaj trdno pričvrsti na implantate.

Poleg zobnih vsadkov, ki se uporabijo za samostojno pritrjevanje ene zobne krone ali drugih protetičnih rešitev, kot so ALL ON 4 ali ALL ON 6, je zelo pomemben tudi Invisalign. To je neviden zobni aparat s katerim si lahko brez večjih težav poravnate zobe, praktično nihče pa sploh ne bo opazil, da nosite zobni aparat. Naslednja dobra rešitev je uporaba mikroskopskega zdravljenja, tako v osnovnem zobozdravstvu kot pri endodontskem zdravljenju zobnih kanalov. Z mikroskopom operater opazi vsako najmanjšo podrobnost, ki bi jo lahko človeško oko drugače prezrlo.

Nas od vseh omenjenih sodobnih zobozdravstvenih storitev najbolj navdušuje implantat. Primeren je za nadomeščanje izpadlih zob, kar je ena najpogostejših težav, ki jih imamo ljudje z zobmi. Tudi cene za posamičen implantat niso tako visoke, da ne bi bil v doglednem času na voljo večini pacientov. Strokovni članki, ki so jih pripravili največji zobozdravstveni strokovnjaki, pa dokazujejo, da so implantati tudi zelo učinkoviti, saj je uspešnost njihove gradnje celo več kot 95 %. To pa je že številka, pri kateri je vredno poskusiti zobovju zagotoviti najlepšo prihodnost.

Rate this post
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh