Ženske bunde z zaščito proti vetru, mrazu in dežju

Ženska oblačila običajno prepoznamo po tem, da so na voljo v manjših številkah, predvsem pa so opazne v svetlejših in bolj živahnih barvnih kombinacijah, prevladujejo na primer beli, rdeči, rožnati in zeleni odtenki. Poleg tega so za ženske bunde značilni še dodatki, ki imajo včasih kakšno dejansko funkcijo, večinoma pa poskrbijo le za vizualno popestritev oblačila. Te zadeve pa pogosto skrbijo le za to, da pritegnejo pozornost in prepričajo v nakup tiste uporabnice, ki so bolj pozorne na izgled kot na dejansko kakovost oblačil – zahtevnejše uporabnice bodo vsekakor raje povprašale o drugih lastnostih zimskih bund, izgled pa upoštevale šele po tem, ko se prepričajo, da je izbrano oblačilo res primerno za predvideno zimsko rabo.

zenske-bunde

Zimska bunda ima zelo pomembno nalogo, ki jo morajo kakopak opraviti tudi vse ženske bunde – ščititi morajo pred vetrom, mrazom in dežjem oziroma snegom. Privlačna vizualna podoba pri tem ne pomaga prav nič, veliko bolj pride do izraza sama zasnova oblačila in funkcionalni dodatki, kot je na primer Gore-Tex membrana. Najprej se je treba posvetiti uporabljenim materialom. Za zaščito pred mrazom se običajno uporablja več plasti tekstila, ki imajo vmes ustrezno polnilo. To je lahko naravni puh, lahko pa to nalogo prav tako dobro izpolnjujejo nekatera umetna polnila. Seveda lahko do neke mere pred mrazom zelo dobro ščitijo tudi debele plasti naravnih ali umetnih tkanin, svoje pa dodajo še tehnološko dovršene plasti z inovacijami različnih vrst. Prav slednje so zelo učinkovite tudi pri zaščiti pred vetrom in predvsem pred dežjem.

Nepremočljiva plast je zelo dragocena za ženske bunde, saj omogoča brezskrbno sprehajanje v času sneženja, pa tudi dežja se ne bo treba bati. Zaščita pred vetrom je kakopak nepogrešljiva na daljših sprehodih, predvsem pa v gorah in drugih izpostavljenih lokacijah.

Vsekakor se je treba pri izbiri ženske bunde najprej posvetiti dejanskim lastnostim oblačila, ne pa vizualni podobi. Na srečo so tudi ženske bunde zelo dobro prilagojene vsem mogočim vremenskim razmeram, tako da je vedno moč najti pravi izdelek.

5/5 - (2 votes)
Prispevki ustvarjeni 216

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh